Red Button & Duurzaamheid

Red Button & Duurzaamheid

 

Red Button is een merk dat trots is op haar producten, de pasvorm, kwaliteit en ‘look and feel’. Ook werkt Red Button werkt continu aan de duurzaamheid van de producten. Het is een onderdeel van wie zij zijn en van de samenwerking met hun leveranciers. Red Button bespreekt de werkomstandigheden van hun werknemers, de chemicaliën die worden gebruikt en de chemicaliën die juist vermeden moeten worden. Daarnaast wordt er continu onderzoek gedaan naar duurzame alternatieven voor de stoffen en naar gerecyclede en afbreekbare verpakkingen.

 

Code of Conduct

Om er voor te zorgen dat de werknemers van de leveranciers onder goede omstandigheden hun werk kunnen doen, worden deze leveranciers regelmatig gecontroleerd door het team Red Button. Deze controles zijn gebaseerd op de gedragscode ‘Code of Conduct’.

 

Restricted Substances list

Een andere belangrijke pijler onder het duurzaamheidsprogramma van Red Button is de Restricted Substances list. Deze lijst sluit het gebruik van schadelijke substanties uit en is ontwikkeld om er zeker van te zijn dat de producten veilig en verantwoordelijk zijn. Deze lijst zorgt er voor dat de kleding van Red Button voldoet aan de internationale regelgeving op het gebied van chemicaliën (zoals de EU–Reach regelgeving).

 

Circulaire economie

Red Button is met een nieuw en spannend project bezig waarin zij Red Button ‘circulair’ willen maken. In een circulaire economie bestaat afval niet meer. Het wordt gebruikt als grondstof voor het creëren van nieuwe producten. De eerste stappen zijn al gezet: Al de verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van gerecycled karton of afbreekbaar plastic. De volgende stap is de introductie van producten gemaakt van recyclede grondstoffen.

 

REPREVE

Zo is in de collectie van zomer 2021 al gebruik gemaakt van ‘REPREVE’. Repreve werkt nauw samen met een verscheidenheid aan merken om plastic vervuiling te verminderen en zorg te dragen voor ons milieu. Zo zijn de polyesters van de kledingstukken van Red Button gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

 

Birla modal

Als de tweede generatie innovatie van viscose, is het productieproces geperfectioneerd. Deze vezel is afgeleid van een 100% hernieuwbare natuurlijke hulpbron, waardoor het biologisch afgebroken kan worden en volledig kan terugkeren naar de natuur. Zo laat het een positieve voetafdruk op het milieu achter.

 

Tencel

Ook dit materiaal wordt gebruikt in de collectie van Red Button en is 100% natuurlijk en duurzaam. Tencel wordt gemaakt van een cellulose uit eucalyptus hout. Dit hout komt uit speciale, duurzame beheerde bossen waar voor elke gebruikte boom een nieuwe boom wordt terug geplant. De productie van het materiaal gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen blijvend gerecycled worden.

 

Op deze manier zijn we samen onderweg naar een beter milieu en een schonere aarde!

 

Benieuwd naar de collectie van Red Button? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
 
 

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door deze website te bezoeken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.